Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de AL-Andalus kruiden met de Vis kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 6 tl Euroma Al-Andalus
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 2 paprika's, in halve reepjes gesneden
  • 2 courgettes, in halve plakjes gesneden
  • 150 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 200 ml witte wijn
  • 250 ml kipbouillon
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 kabeljauw filets
  • 1 stokbrood

Bereidingswijze

  1. Bak de chorizo in een stoofpan aan tot dit knapperig is, haal uit de pan en zet opzij. Voeg dan de uien, paprika en courgette toe en bak op hoog vuur ongeveer 10 minuten, totdat de groenten zacht beginnen te worden.
  2. Voeg de 4,5 tl Al-Andalus kruiden toe en bak kort mee. Voeg de witte wijn toe, laat dit 3 minuten verdampen, voeg dan de bouillon toe en meng goed door. Voeg de chorizo weer toe samen met de aardappelen en laat, met deksel op de pan, 15 minuten pruttelen tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  3. Breng de kabeljauw op smaak met 1,5 tl Al-Andalus kruiden, indien gewenst zout, en leg dit op de aardappels en groenten. Laat de kabeljauw, met deksel op de pan, gaar stoven in ongeveer 10 minuten.
  4. Garneer de stoofschotel indien gewenst met peterselie of koriander en serveer met stokbrood om te dippen.

Tip

Wil je geen wijn gebruiken? Vervang dit dan voor meer kipbouillon.

Waardeer gerecht (0)