Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Picadillo kruiden met de Kruidige Nacho blend in de bereidingswijze

  • 2 el Euroma Picadillo
  • 400 g kabeljauw
  • 500 g tomaatjes aan een takje
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 170 g polenta
  • 1 rode ui
  • 125 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de kabeljauw in 4 stukken op een bakplaat en leg de tomaatjes erbij. Bestrooi de vis royaal met Picadillo en besprenkel met olijfolie.
  2. Snipper de knoflook over de tomaatjes.
  3. Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Roer tot het weer aan de kook komt en blijf nu regelmatig roeren tot er een dik vloeibaar mengsel ontstaat. Na ca. 30 min is de polenta klaar. Voeg indien nodig tijdens het bereiden meer bouillon toe zodat het dik vloeibaar blijft.
  4. Zet ondertussen de vis in de oven en laat (afhankelijk van de dikte) ca. 20 min. in de oven garen.
  5. Snij de rode ui in dunne ringen en meng het door de rucola met wat extra vierge olijfolie en rode wijnazijn. Serveer de vis op de polenta met tomaatjes en rucola salade.
Waardeer gerecht (0)