Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien Vervang de Ceylon kaneel kruiden met de kaneel blend in de bereidingswijze.

  • 300 g keukenstroop
  • 400 g kristalsuiker
  • 100 g ongezouten boter
  • 397 g gecondenseerde volle melk (blik)
  • 1 tl zeezout
  • 2 tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe de keukenstroop, suiker, boter, 2 tl kaneel en gecondenseerde melk in een pan en breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook.
  2. Laat het mengsel al roerend doorkoken op laag tot het een temperatuur van 124 °C heeft.
  3. Schenk de hete karamel in het bakblik en bestrooi gelijkmatig met de zeezout. Laat de karamel in ca. 8 uur afkoelen.
Waardeer gerecht (4)