Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en gember fijn. Verhit 2 el olijfolie in een grote diepe pan op medium vuur. Bak de gesnipperde ui in een paar minuutjes licht goudbruin, zorg dat de ui niet aanbakt. Voeg de knoflook, gember en Curry Madras toe en bak 1 min. mee totdat het geheel begint te geuren. Roer goed door.
  2. Voeg de uitgelekte kikkererwten, tomatenblokjes (met vocht) en kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer goed door. Zet daarna het vuur laag en laat 15 min. pruttelen zonder deksel. Kruid met zout en peper naar smaak en eventueel nog wat extra Curry Madras.
  3. Bak ondertussen de pittige tofu roerbakreepjes in de overige 2 el olijfolie in een koekenpan enkele min. tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.
  4. Serveer de kikkererwtencurry met gebakken tofu en garneer met verse koriander.