Ingrediënten

  • 1 el Euroma Kip-Kerrie kruiden
  • 15 g Euroma peterselie
  • 1 meergranen afbakstokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 5 trostomaten
  • 1 el rodewijnazijn
  • 300 g kipdijfilet
  • 50 g boter
  • 400 g gepelde rauwe garnalen (diepvries, ontdooid)
  • 200 g feta

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in schuine plakken van ca. 1 cm dik en leg ze op het rooster in het midden van de oven. Besprenkel met 1½ el olie. Bak het brood in 10 min gaar. Neem uit de oven en doe in een schaal.
  2. Snijd de kropjes sla in parten. Verhit de grillpan. Besprenkel de sla met een ½ el olie. Gril de slaparten 2 min. op de snijkanten en doe in een schaal. Snijd de tomaten in blokjes en de peterselie fijn. Meng de tomaten met de helft van de peterselie, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de kipdijfilet in reepjes. Verhit 25 g boter en bak de kip 5 min. Zet het vuur laag, voeg de rest van de boter, de Kip-Kerrie kruiden en de garnalen toe en bak 3 min. Verkruimel de feta erbij en roer tot deze begint te smelten. Bestrooi de kip en garnalen met de rest van de peterselie.
  4. Serveer het kip-garnalenmengsel in fetasaus, de gegrilde sla, de tomaat en de croutons in aparte schalen.
Waardeer gerecht (4)