Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in ringetjes en meng ¾ door de rijst. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  3. Halveer de kipfilets overdwars in de lengte zodat je 4 schnitzels hebt. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met 1 el Curry Madras en eventueel zout. Haal de kipschnitzels met een vork eerst door het ei en daarna door het panko-currymengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Maak ondertussen de salade. Snijd de radijsjes in plakjes. Halveer de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes. Schep de radijs, komkommer en sojaboontjes om met 1 el sojasaus en de sesamolie.
  5. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ½  el de arachideolie in een (steel)pan en fruit de ui, knoflook en 1 el Curry Madras 3 min. op laag vuur. Voeg de rest van de sojasaus, de honing en tomato frito toe en breng aan de kook. Verwarm 5 min. op laag vuur.
  6. Verdeel de rijst, schnitzels en salade over 4 borden. Verdeel de saus over de schnitzels.