Ingrediënten

  • 4 el Euroma Kip-Kerrie kruiden
  • 350 g kippendijen
  • 2x2 cm gember
  • 2 uien
  • 30 champignons
  • 3 el kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 3 el bloem
  • 4 handjes spinazie
  • zout
  • 4 kopjes witte rijst

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendijen en uien in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
2. Doe de ui in een pan met olie en bak in een paar min. glazig. Voeg vervolgens de kippendijen en Kip-Kerrie kruiden toe. Bak op middelmatig vuur ca. 5 min.
3. Voeg kokosmelk toe en laat 5 min. koken. Voeg de champignons toe en laat nog eens 5 min. koken.
4. Voeg de kerriepoeder en zout naar smaak toe. Voeg geleidelijk bloem toe om de saus in te dikken.
5. Voeg sap van 1 limoen, geraspte verse gember en de spinazie toe.
6. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
7. Serveer de rijst met Kip-Kerrie en garneer met wat verse peterselie.

Recept ontwikkeld in samenwerking met Gewoon wat een studentje 's avonds eet.

Waardeer gerecht (2)