Je stem is niet geldig. Kies alsjeblieft een geldige hoeveelheid
sterren.
Je hebt al gestemd!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Bedankt voor het stemmen!
Het is helaas niet mogelijk om meer dan een keer te stemmen op een
gerecht.
Ingrediënten
Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.
De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.
Vervang de Kip kerrie kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.
Oosterse kruiden blend
Start met het maken van je Oosterse kruiden blend voor je de bereidingswijze van het gerecht gaat volgen. Maak je eigen blend door hieronder genoemde hoeveelheid met elkaar te mengen in een kommetje en zet apart.
2 tl Kerrie
1 tl Komijn
1 tl Koriander
0,5 tl Gember
0,25 tl Chili
4 el Euroma Kip-Kerrie kruiden
350 g kippendijen
2x2 cm gember
2 uien
30 champignons
3 el kerriepoeder
400 ml kokosmelk
1 limoen
3 el bloem
4 handjes spinazie
zout
4 kopjes witte rijst
Bereidingswijze
1. Snijd de kippendijen en uien in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.
2. Doe de ui in een pan met olie en bak in een paar min. glazig. Voeg vervolgens de kippendijen en Kip-Kerrie kruiden toe. Bak op middelmatig vuur ca. 5 min.
3. Voeg kokosmelk toe en laat 5 min. koken. Voeg de champignons toe en laat nog eens 5 min. koken.
4. Voeg de kerriepoeder en zout naar smaak toe. Voeg geleidelijk bloem toe om de saus in te dikken.
5. Voeg sap van 1 limoen, geraspte verse gember en de spinazie toe.
6. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
7. Serveer de rijst met Kip-Kerrie en garneer met wat verse peterselie.
Recept ontwikkeld in samenwerking met Gewoon wat een studentje 's avonds eet.
Tip
- Wordt de saus te dik, voeg dan wat extra kokosmelk toe.
- Een restje over, de smaken komen nog beter samen na een dag. Dus de volgende dag nog lekker genieten.