Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Garam Masala kruiden en Kurkuma kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 6 el Euroma Garam Masala
  • 1 el Euroma Kurkuma
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 ml volle yoghurt
  • 2 kippenbouten
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 7 el olijfolie
  • 1 bloemkool (ca. 1 kg)
  • 300 g basmatirijst
  • 2 uien
  • 1 kaneelstokje
  • 10 kardemompeulen

Bereidingswijze

  1. Snijd 3 tenen knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Je kunt de zaadlijsten ook laten zitten, dan wordt het gerecht een stuk pittiger. Meng de knoflook en peper met 100 ml yoghurt, 4 el garam masala en breng op smaak met peper en zout. Wentel de kippenbouten door de marinade en laat afgedekt 1 uur marineren.
  2. Terwijl de kip in de marinade ligt, snijd je de komkommer in de lengte doormidden en schraap je met een lepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer op de grove kant van een blokrasp en leg in een schone theedoek. Vouw de doek dicht, knijp het vocht eruit en doe de komkommer met de rest van de yoghurt in een kom. Dan rasp je de 4de teen knoflook erboven en snijd je de munt fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer de munt, het citroensap en -rasp door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar de raita tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kip over een met bakpapier beklede bakplaat en verwijder de overtollige marinade met een lepel. Besprenkel met 2 el olie en dek af met aluminiumfolie. Bak de kip 1 uur in de oven. Verwijder na 30 min. het folie.
  4. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en meng je ze met de rest van de garam masala en 2 el olie. Verdeel ze over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en rooster 40 min. in de oven onder de bakplaat met kip.
  5. Terwijl kip en bloemkool in de oven staan, breng je een pan water aan de kook en kook je de rijst 8 min. Giet af.
  6. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak de uien 10 min. Voeg de kurkuma, het kaneelstokje en de kardemompeulen toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe, breng op smaak met peper en zout en bak 1 min. mee.
  7. Verdeel de kippenbouten in 4 stukken en serveer met de rijst, bloemkool en de raita.
Waardeer gerecht (0)