Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Garam masala kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 6 el Euroma Garam Masala
  • 1 hele kip
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml yoghurt
  • 1 limoen
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 bosje koriander
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 papadums
  • 2 dl olie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in tien stukken. Meng vervolgens de Garam Masala met olijfolie en yoghurt. Doe in een afsluitbare zak met de kip. Laat 30 min. marineren.
  2. Rasp ondertussen de komkommer grof, laat 5 cm over om kleine blokjes van te snijden. Meng de rasp met de Griekse yoghurt. Hak de koriander fijn en roer erdoor met het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout, garneer met de blokjes komkommer.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C graden en bak de kip in een ovenschaal 30 min.
  4. Verhit vervolgens een laag olie in een koekenpan en bak hierin de papadums 2-3 seconden per kant. Serveer de kip met raita en papadums. Besprenkel het gerecht met de limoen.
Waardeer gerecht (1)