Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommers in de lengte in dunne plakjes. Breng de suiker, azijn, een snufje zout en 50 ml water aan de kook en schenk over de komkommer. Laat afkoelen.
  2. Doe ondertussen de kipdijfilet, Amerikaanse hamburgerkruiden en eventueel zout in de keukenmachine en maal bijna fijn. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de burgers in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de gele paprika in ringen en gril 2 min. op de barbecue. Keer halverwege. Pureer de avocado, yoghurt, muntblaadjes en olie met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Schep een beetje avocadosaus op de hamburgerbroodjes en beleg met de sla, paprika, burger en zoetzure komkommer. Lekker met gepofte zoete aardappel en gegrilde maiskolven.