Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Curry Madras kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 3 tl Euroma Curry Madras
  • 300 g rijst
  • 300 g kipgehakt
  • 4 el sojasaus
  • 1 ei
  • 2 paksoi, in repen van 1cm gesneden
  • 4 el paneermeel
  • 150 g pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 tenen knoflook, fijgehakt
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Kneed het kipgehakt samen met 2 el sojasaus, 2 tenen knoflook, het ei en de paneermeel. Draai ballen van ongeveer 3 tot 4cm in diameter.
  3. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin aan de buitenkant. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. Voeg de witte delen van de paksoi, 2 tenen knoflook en de Curry Madras kruiden toe aan de pan en bak kort mee. Voeg de kipbouillon, pindakaas en kokosmelk toe en roer door tot alles gemengd is. Leg de kipgehaktballen terug in de saus samen met de groene delen van de paksoi en laat 15 minuten sudderen, tot de saus de gewenste dikte heeft.
  5. Breng de saus als laatste op smaak met de sojasaus en citroensap en indien gewenst zout.
  6. Dien op met de rijst en de garnering (zie tip)

Tip

  • Als garnering: fijngehakte chilipeper, koriander en pinda's.
Waardeer gerecht (0)