Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Breng een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in stukjes van 1 cm. Kook de stukjes sperzieboon in 4 min. beetgaar, giet af.
  2. Doe het kipgehakt in een kom. Meng de helft van de sperziebonen en de Oosterse kipkruiden erdoor. Voeg eventueel zout toe.
  3. Smelt de boter in een steelpan en bestrijk de vellen filodeeg ermee. Verdeel het gehaktmengsel in 8 delen en vorm van elk deel een worstje van ca. 12 cm lang. Leg op de rand van elk vel filodeeg een gehaktworstje.
  4. Klap het deeg aan 2 kanten over het worstje en rol het pakketje op. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  5. Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Snipper de rode ui zeer fijn en meng met de komkommer en de rest van de stukjes sperzieboon. Rasp de schil van de limoen boven de salade en pers de vrucht erboven uit. Voeg de chilisaus toe en schep om. Serveer de kippakketjes met de salade.