Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Risotto kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Risotto kruiden
  • 200 g winterpeen
  • 400 g kastanjechampignons
  • 400 g prei
  • 50 g boter
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 2 el bloem
  • 250 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 4 kippenpoten
  • 1.2 kg kruimige aardappelen
  • 150 ml melk

Bereidingswijze

  1. Schil de peen en snijd in plakjes, snijd de champignons in kwarten en de prei in ringen van 1 cm. Verhit 25 g boter in een stoofpan en bak de groenten met spek en Risotto kruiden , zout en de bloem 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
  2. Schenk de witte wijn, slagroom en 100 ml water erbij en breng op hoog vuur aan de kook. Maak ondertussen een paar inkepingen in de kippenpoten en bak ze aan in een pan. Draai het vuur laag, leg de kip in de wittewijnsaus, doe de deksel op de pan en laat in ca. 45 min. stoven.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappelen af, voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp met een pureestamper tot puree.
  4. Breng de stoof op smaak en serveer met de aardappelpuree. Lekker met verse peterselie.

 

Waardeer gerecht (2)