Ingrediënten
- 400 g winterpeen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el Euroma Ceylon kaneelpoeder
- 100 g tutti frutti (gemengd gedroogd fruit)
- 1 el harissa
- 1 fles passata (dikke tomatensaus, 690 g)
- 100 g blanke amandelen
- 400 g kipfilet
- 300 g couscous
Bereidingswijze
- Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in de tajine. Bak de peen, ui, knoflook en Ceylon kaneel 10 min. in op laag vuur. Snijd ondertussen de tutti frutti in kleine stukjes.
- Voeg de tutti frutti, harissa, passata, 250 ml water en de amandelen toe aan de tajine en breng aan de kook.
- Snijd de kip in de lengte in repen. Voeg toe aan de tajine en laat met de deksel erop in 35 min. op laag vuur garen.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de couscous met de kiptajine.
Keukenmaterialen
- Tajine
Tip
- Lekker met citroen en peterselie.
- In plaats van kaneel kun je ook Baharat of Marokkaanse couscouskruiden gebruiken.
- Heb je geen tajine? Gebruik dan een braadpan.
Voedingswaarden
(per eenpersoonsportie)
- energie800 kcal
- vetten31 g
- verzadigde vetten6 g
- koolhydraten85 g
- eiwitten39 g
- zout1,3 g
- vezels13 g