Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Ceylon kaneel kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Ceylon kaneelpoeder
  • 400 g winterpeen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 100 g tutti frutti (gemengd gedroogd fruit)
  • 1 el harissa
  • 1 fles passata (dikke tomatensaus, 690 g)
  • 100 g blanke amandelen
  • 400 g kipfilet
  • 300 g couscous

Bereidingswijze

  1. Schil de peen, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm dik. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in de tajine. Bak de peen, ui, knoflook en Ceylon kaneel 10 min. in op laag vuur. Snijd ondertussen de tutti frutti in kleine stukjes.
  3. Voeg de tutti frutti, harissa, passata, 250 ml water en de amandelen toe aan de tajine en breng aan de kook.
  4. Snijd de kip in de lengte in repen. Voeg toe aan de tajine en laat met de deksel erop in 35 min. op laag vuur garen.
  5. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de couscous met de kiptajine.
Waardeer gerecht (1)