Ingrediënten
- 1 l kokosmelk
- ½ l (kippen)bouillon
- 4 tl Euroma Garam Masala
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels citroengras (sereh)
- 10 limoenblaadjes
- 2 Euroma laurierblad
- ½ rode peper
- 1 dl zonnebloemolie
- 12 gamba's
Bereidingswijze
- Snijd de sjalot, knoflook, peper en citroengras fijn. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de sjalot en 2 tenen knoflook aan. Voeg 2 tl Garam Masala, kokosmelk en bouillon toe. Daarna ook de citroengras, limoenblad, laurier en peper toevoegen. Laat dit rustig trekken (tegen de kook aan houden) gedurende 30 min.
- Vervolgens de soep zeven. Breng de soep op smaak met zout.
- Maak ondertussen een marinade van 2 tl Garam Masala, olie, een snufje zout en 2 tenen knoflook, door dit met elkaar te mengen. Maak de gamba’s schoon en leg deze minimaal een uur in de marinade.
- Haal vervolgens de gamba's uit de marinade en bak kort aan in een hete koekenpan. Serveer (aan een spies) in de kokossoep.