Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien

Vervang de Garam Masala kruiden en Laurier kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze.

  • 4 tl Euroma Garam Masala
  • 2 Euroma laurierblad
  • 1 l kokosmelk
  • ½ l (kippen)bouillon
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 10 limoenblaadjes
  • ½ rode peper
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 12 gamba's

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot, knoflook, peper en citroengras fijn. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de sjalot en 2 tenen knoflook aan. Voeg 2 tl Garam Masala, kokosmelk en bouillon toe. Daarna ook de citroengras, limoenblad, laurier en peper toevoegen. Laat dit rustig trekken (tegen de kook aan houden) gedurende 30 min.
  2. Vervolgens de soep zeven. Breng de soep op smaak met zout.
  3. Maak ondertussen een marinade van 2 tl Garam Masala, olie, een snufje zout en 2 tenen knoflook, door dit met elkaar te mengen. Maak de gamba’s schoon en leg deze minimaal een uur in de marinade.
  4. Haal vervolgens de gamba's uit de marinade en bak kort aan in een hete koekenpan. Serveer (aan een spies) in de kokossoep.
Waardeer gerecht (1)