Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Asian Style BBQ kruiden met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Asian style BBQ kruiden (alternatief Kip-Kerrie kruiden)
  • 250 g basmatirijst
  • 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 150 g geraspte wortel
  • 600 g Shanghai paksoi
  • 2 el olie
  • 500 g rundergehakt
  • 4 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 4 el pikante zoete chilisaus

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de limoenschil en pers 1 helft uit, snijd de andere helft in partjes. Meng 1 el limoensap en -rasp met sesamolie en sesamzaad door de wortel. Snijd de paksoi in de lengte in parten en stoom in een stoompan of in een pan met stoominzet 4 min. Snijd de paksoi daarna fijn.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt en zout 6 min. op hoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 (spiegel)eieren. Meng de sojasaus en chilisaus met de Asian BBQ kruiden (of Kip-Kerrie kruiden).
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de groenten en het vlees er in componenten over. Leg het eitje erop en serveer de soja-chilisaus erbij.
Waardeer gerecht (0)