Ingrediënten

  • 2 el Euroma Asian style BBQ kruiden (alternatief Kip-Kerrie kruiden)
  • 250 g basmatirijst
  • 1 limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 150 g geraspte wortel
  • 600 g Shanghai paksoi
  • 2 el olie
  • 500 g rundergehakt
  • 4 eieren
  • 2 el sojasaus
  • 4 el pikante zoete chilisaus

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de limoenschil en pers 1 helft uit, snijd de andere helft in partjes. Meng 1 el limoensap en -rasp met sesamolie en sesamzaad door de wortel. Snijd de paksoi in de lengte in parten en stoom in een stoompan of in een pan met stoominzet 4 min. Snijd de paksoi daarna fijn.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt en zout 6 min. op hoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 (spiegel)eieren. Meng de sojasaus en chilisaus met de Asian BBQ kruiden (of Kip-Kerrie kruiden).
  3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en verdeel de groenten en het vlees er in componenten over. Leg het eitje erop en serveer de soja-chilisaus erbij.
Waardeer gerecht (0)