Bereidingswijze

  1. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de aubergines in stukken van 2 cm. Verhit 2 el olie en bak de peen, aubergine, Marokkaanse stoofgroentenkruiden en zout 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 30 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe.
  2. Doe de couscous in een schaal en schenk er 300 ml kokend water over. Laat 10 min. afgedekt staan. Verhit een ½ el olie en bak de worstjes rondom bruin en gaar. Snijd de muntblaadjes fijn en rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.
  3. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie, 2/3 munt en citroenrasp erdoor. Breng de gestoofde groenten op smaak met 1 el citroensap, peper en zout.
  4. Serveer de groenten met de couscous en worstjes, bestrooi met de rest van de munt en leg er een citroenpartje bij.