Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Nasi bami kruiden met de Oosterse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Nasi Bami kruiden
  • 900 g nasi/bami groente
  • 350 g kipdijfilet blokjes
  • 4 eieren
  • 330 g rijst
  • 100 ml water
  • 250 g satésaus
  • 3 el olie
  • Variatie
  • 4 el gebakken uitjes
  • Zoetzure komkommer
  • Kroepoek
  • Chilipeper

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ⅔ van de olie in de wok of hapjespan en bak de kip gaar, voeg de nasigroente toe en bak deze 5 min. mee, al omscheppend op hoog vuur. Voeg 1 el Euroma Nasi Bami kruiden en water toe en bak 2 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
  4. Serveer de nasi met een spiegelei en satésaus.

Tip! Voeg voor variatie gebakken uitjes, zoetzure komkommer en kroepoek toe. Wil je de nasi pittiger maken? Snijd dan een chilipeper fijn en voeg toe.

Waardeer gerecht (9)