Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Curry Madras kruiden met de Curry Masala blend in de bereidingswijze en de Caribbean Spice kruiden met de Vis kruiden blend.

  • 1 el Euroma Caribbean Spice
  • 1 el Euroma Kruidenboter kruiden of Euroma Italiaanse kruiden
  • 1 tl Euroma Garam Masala
  • 1 tl Euroma Dille
  • 4 zalmmoten van ca. 200 g
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • 2 komkommers, zaadlijst verwijderen en in halve maantjes gesneden
  • 1 stokbrood
  • 200 g cherrytomaatjes , gehalveerd
  • 50 g boter, kamertemperatuur
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes verse dille, grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng de Euroma Caribbean Spice met de olijfolie, voeg eventueel wat zout toe.
  2. Smeer de bovenkant van de zalm in met dit mengsel, leg in een ovenschaal en verdeel 3 plakjes citroen op elke zalmmoot. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak de zalm ca. 40-45 min. gaar.
  3. Eventueel, voor een dikkere saus, laat intussen de Griekse yoghurt in een met keukenpapier bedekte zeef uitlekken.
  4. Meng voor de komkommersalade de uitgelekte Griekse yoghurt, 2 eetlepels citroensap, 1/3 van de knoflook, de Garam Masala en 2/3 van de verse dille. Breng indien gewenst verder op smaak met een snufje zout. Meng hier de komkommer en cherrytomaten doorheen en zet opzij.
  5. Meng voor de kruidenboter de boter met de overige knoflook, de Kruidenboter kruiden en de Gedroogde Dille. Snijd het stokbrood in plakken.
  6. Serveer de langzaam gegaarde zalm met de komkommersalade. Garneer met de resterende verse dille en serveer met stokbrood en kruidenboter.
Waardeer gerecht (0)