Ingrediënten

  • 2 el Euroma Thai Green Curry
  • 6-8 el vissaus
  • 6-8 el water
  • 600 g kippendijfilets (4 stuks)
  • 600 g paksoi
  • 250 g taugé
  • 150 g pinda's
  • 15 g koriander
  • 4 el olie
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 el sojasaus

Bereidingswijze

  1. Maak de Thai Green Curry aan met vissaus en water en roer goed door, tot er een smeuïge pasta ontstaat. Voeg eventueel meer kruiden of meer vissaus en/of water toe voor de gewenste consistentie. Smeer de kippendijfilet aan alle kanten in met de currypasta.
  2. Verhit een koekenpan met de olie en bak de kip op matig vuur gaar in ongeveer 20 min.
  3. Rooster ondertussen de pinda’s 2 tot 3 min. aan in een droge, hete koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren. Laat afkoelen (buiten de pan) en hak ze grof met een mes.
  4. Snijd de paksoi in grove repen en meng met de taugé. Maak aan met de zoete chili-saus en sojasaus. Verdeel over vier kommetjes of borden.
  5. Snijd de kip in mooie plakjes en leg op de paksoi en taugé-salade. Verdeel de grofgehakte pinda’s eroverheen en maak af met verse, grofgehakte koriander.
Waardeer gerecht (0)