Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes met de boter in de keukenmachine fijn. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk aan. Snijd het vruchtvlees van de citroen rondom uit de vrucht. Verwarm in een pannetje de partjes citroen en sap van de citroen,  honing en Lemon Pepper. Verwarm goed door en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop met de mixer de roomkaas in ca. 3 min. met de suiker en het merg van de vanille stokjes zacht. Klop de bloem en vervolgens de zure room erdoor. Klop de eieren er 1 voor 1 door en klop nog even tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over de koekbodem en verdeel gelijkmatig met een lepel. Schep het Lemon Pepper mengsel er in hoopjes op en roer in slierten door de roomkaas laag.
  3. Zet de springvorm in de ovenslee en vul deze met heet water tot de vorm half onder staat. Zet het geheel in de oven en bak ca. 45 min. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog ca. 20 min. tot de taart (veerkrachtig) gaar is. De taart mag licht gekleurd zijn. Laat de taart eerst goed afkoelen alvorens aan te snijden.