Bereidingswijze

  1. Snijd de gember fijn. Pers de limoenen uit, tot ongeveer 100 ml limoensap, en splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  2. Doe de santen en coconutcream in een (steel)pan en verwarm op laag vuur. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een vuurvaste kom in past.
  3. Doe het limoensap, de suiker, gember en eidooiers in de vuurvaste kom en hang in de pan. De kom mag het water niet raken.
  4. Laat al roerend met een houten lepel het mengsel indikken tot het aan de achterkant van de lepel blijft hangen.
  5. Neem de glazen kom uit de pan en voeg al roerend het kokosmengsel toe. Verdeel de limoencurd over glazen potjes en laat afkoelen.

Op zoek naar meer bijzondere gerechten met gevriesdroogde gember? Laat je inspireren door Anni Niyazian, de culinair redacteur van Allerhande, in 3x koken met gevriesdroogde gember.