Bereidingswijze

  1. Maal de champignons fijn in de keukenmachine. Snipper de uien en knoflook fijn.
  2. Verwarm 2 el olijfolie en bak de gemalen champignons. Voeg vervolgens de knoflook en de helft van de gesnipperde ui toe. Bak het geheel enkele minuten, totdat het vocht verdampt is.
  3. Meng in een kom het kipgehakt met het champignonmengsel, paneermeel, ei, Parmezaanse kaas, Funghi Trifolati, peper en zout. Draai er in totaal ongeveer 14 ballen van.
  4. Doe de paprika in een keukenmachine samen met de tomatenpuree, tijmblaadjes, crème fraîche en de resterende ui. Maal dit tot een dikke saus. Voeg peper toe naar smaak.
  5. Schaaf de courgette in plakken en grill deze.
  6. Breng een pan water aan de kook voor de linguine en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar deze. Voeg in de tussentijd een beetje water toe aan de saus en warm deze op.
  8. Serveer de linguine met de paprikasaus en verdeel de gegrilde plakken courgette. Leg de balletjes erop en maak af met parmezaan en pijnboompitten.

Recept ontwikkeld in samenwerking met EefsFood