Ingrediënten

  • 1 el Euroma Lemon Pepper
  • 1200 g gepelde tomaten (3 blikken)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el azijn
  • 450 g linguine
  • 15 g peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 12 kleine gehaktballetjes

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm in een grote hapjespan 2 el olijfolie en bak de ui en knoflook enkele min. Giet de gepelde tomaten erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat 15 min. pruttelen. Voeg Voeg daarna de kristalsuiker, Lemon Pepper en azijn toe.
  2. Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes licht goudbruin en bijna gaar. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat enkele minuten mee garen.
  3. Breng in een grote kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de linguine met de saus, gehaktballetjes en fijngehakte verse peterselie. Als je wilt, kun je het geheel nog garneren met wat extra Lemon Pepper.
Waardeer gerecht (7)