Bereidingswijze

  1. Snipper de witte uien en pers 1 knoflookteen fijn. Verwarm 2 el olijfolie en fruit de ui en knoflook samen met de Vadouvan aan.
  2. Maal de havermout in een keukenmachine. Voeg de bloem, ei, een kwart van de linzen, peper en zout toe. Maal dit tot een plakkerig geheel. Voeg de rest van de linzen en het kruiden ui mengsel toe en kneed door elkaar. Het is de bedoeling dat het mengsel plakkerig is, en er nog geen burgers gevormd kunnen worden.
  3. Rooster de burger broodjes.
  4. Verwarm de overige olijfolie. Zet de metalen ring die ongeveer dezelfde doorsnee heeft als je broodje in de pan. Schep hierin ¼ van het linzenmengsel en druk dit aan met de bolle kant van een eetlepel. Haal de ring er voorzichtig vanaf en doe hetzelfde voor de andere 3 burgers. Bak op laag tot middelhoog vuur en draai om na ongeveer 6 min.
  5. Rasp de komkommer en pers de knoflookteen. Maak het sausje door de Turkse yoghurt, mayonaise, komkommer, knoflook, peper en zout te mengen.
  6. Snijd in de tussentijd de tomaat, avocado en rode ui in plakjes. Serveer het broodje met sla, de burger, verkruimelde feta, tomaat, avocado, rode ui en de saus.

Recept ontwikkeld in samenwerking met EefsFood.