Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Ras el Hanout kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Ras el Hanout
  • 500 g linzen
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 400 g pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)
  • 600 g lamskoteletten
  • 1 bosje munt

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking in ca. 15 min. gaar. Kook de boerenkool ca. 5 min. in kokend water met wat zout. Giet af op een zeef en spoel af met koud water.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de pompoen ca. 8 min net gaar. Bak de laatste 2 min. de knoflook even mee en voeg de boerenkool, linzen en tomatenblokjes toe. Laat zachtjes stoven en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de lamskoteletjes met Ras el Hanout. Bak de lamskoteletjes in de overige olijfolie bruin in de pan. Laat ze in een ovenschaal in de oven in ca. 8 min. verder garen tot ze rosé zijn. Serveer de lamskoteletjes met de linzenstoof en bestrooi met grof gesneden munt.
Waardeer gerecht (0)