Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Ras el Hanout kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Ras el Hanout
  • 500 g linzen
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 400 g pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)
  • 600 g lamskoteletten
  • 1 bosje munt

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen volgens de aanwijzing op de verpakking in ca. 15 min. gaar. Kook de boerenkool ca. 5 min. in kokend water met wat zout. Giet af op een zeef en spoel af met koud water.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de pompoen ca. 8 min net gaar. Bak de laatste 2 min. de knoflook even mee en voeg de boerenkool, linzen en tomatenblokjes toe. Laat zachtjes stoven en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de lamskoteletjes met Ras el Hanout. Bak de lamskoteletjes in de overige olijfolie bruin in de pan. Laat ze in een ovenschaal in de oven in ca. 8 min. verder garen tot ze rosé zijn. Serveer de lamskoteletjes met de linzenstoof en bestrooi met grof gesneden munt.
Waardeer gerecht (0)