Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Picadillo kruiden met de Mexicaanse kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 4,5 tl Euroma Picadillo
  • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 100 ml azijn
  • 1 el suiker
  • 1 kg friet
  • halve limoen
  • 500 g gehakt
  • 3 paprika's, in kleine blokjes gesneden
  • 100 ml passata
  • 150 g TexMex kaas
  • 2 avocado's

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Verhit de azijn met 100 ml en de suiker in een steelpan. Voeg, wanneer de suiker gesmolten is, de rode uien toe en haal van het vuur. Laat afkoelen.
  3. Rul het gehakt met de paprika in een koekenpan. Voeg wanneer het gehakt bruin gekleurd is de Picadillo kruiden en de passata toe. Laat dit een paar minuten pruttelen zodat je een dik mengsel hebt.
  4. Bak de friet intussen in de oven, friteuse of airfryer tot deze gaar en goudbruin zijn.
  5. Beleg op een bakplaat met bakpapier de friet, indien gewenst op smaak gebracht met zout, met het gehaktmengsel en verdeel hier de TexMex kaas overheen. Bak af in de oven tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
  6. Prak intussen de avocado's fijn en breng op smaak met de sap van een halve limoen en een snufje zout.
  7. Serveer de loaded fries met de ingelegde rode ui, guacamole en eventueel wat mayonaise.
Waardeer gerecht (0)