Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 ┬░C. Vet met 1 tl olijfolie de muffinvorm in. Bekleed met bladerdeeg.
  2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en meng de abrikozenstukjes, Marokkaanse stoofgroentenkruiden, kikkererwten en munt door. Vul de bladerdeegholtes met het gehaktmengsel. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes van 1 cm. Doe in een ruime ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie, 2 tl Ras el Hanout, peper en zout naar smaak. Bak de groenten in de oven onder de pasteitjes in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de groenten halverwege een keer om.
  3. Doe ondertussen de gepelde tomaten en de rest van de Ras el Hanout in een steelpan. Pureer met de staafmixer. Breng aan de kook, laat 10 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg op 4 borden elk 2 pasteitjes en schep er wat saus overheen. Serveer de groenten ernaast en de rest van de saus er apart bij.