Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Ras el Hanout kruiden en Chili con carne kruiden met de Turkse pizza blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Euroma Chili con carne kruiden
  • 4 tl Euroma Ras el Hanout
  • 4 el olijfolie
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 300 g rundergehakt
  • 200 g kikkererwten (1 blik)
  • 2 tl munt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik)
  • 50 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet met 1 tl olijfolie de muffinvorm in. Bekleed met bladerdeeg.
  2. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Doe het gehakt in een kom en meng de abrikozenstukjes, 200 g van de gepelde tomaten, Chili con carne kruiden , kikkererwten, geraspte kaas en munt door. Vul de bladerdeegholtes met het gehaktmengsel. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes van 1 cm. Doe in een ruime ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie, 2 tl Ras el Hanout, peper en zout naar smaak. Bak de groenten in de oven onder de pasteitjes in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep de groenten halverwege een keer om.
  3. Doe ondertussen de andere helft van de gepelde tomaten en de rest van de Ras el Hanout in een steelpan. Pureer met de staafmixer. Breng aan de kook, laat 10 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg op 4 borden elk 2 pasteitjes en schep er wat saus overheen. Serveer de groenten ernaast en de rest van de saus er apart bij.
Waardeer gerecht (5)