Ingrediënten

  • 5 trostomaten
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 450 g halloumi
  • 2 potten kikkererwten (à 350 g)
  • 2 el Euroma Mediterrane kruiden
  • 2 tl Gerookt paprikapoeder
  • 4 el zonnebloemolie
  • 100 g groene olijven zonder pit

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de tomaten, aubergine, courgette en halloumi in dunne plakken. Halveer eventueel de aubergine als het hele grote plakken zijn. Bestrooi de groenten met peper en eventueel zout.
  3. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en verdeel over de bodem van een rechthoekige ovenschaal.
  4. Zet de plakjes groenten en halloumi om en om rechtop in de ovenschaal op de kikkererwten. Het kan zijn dat je plakjes groenten overhoudt. Zet deze tussen de rest van de plakjes.
  5. Meng de mediterrane kruiden met de gerooktee-paprikapoeder, olie en zout. Verdeel de kruidenolie over de groenten en halloumi.
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en rooster 35 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en rooster nog 10 min.
  7. Bestrooi met de olijven en serveer.
Waardeer gerecht (0)