Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Pasta bolognese kruiden en Basilicum kruiden met de Pasta kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Pasta bolognese kruiden
  • 1 el basilicum
  • 2 aubergines
  • 6 el olijfolie
  • 1 ui
  • 400 g tomatenblokjes (2 blikken)
  • 4 trostomaten
  • 125 g buffelmozzarella (2 bollen)
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ciabatta

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm. Besprenkel ze met 5 el olijfolie en peper en zout naar smaak. Gril de plakken aubergine in delen 5 min. per deel. Keer de plakken regelmatig.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie en fruit de ui 3 min. Voeg de Pasta bolognese kruiden toe en fruit 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes erbij, roer door en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met plakjes aubergine en bedek met basilicum en een laagje tomatensaus. Leg er wat plakjes tomaat en mozzarella op. Maak zo nog 2 lagen tot de ingrediënten op zijn.
  5. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de melanzane 45 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer met ciabatta.
Waardeer gerecht (4)