Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.  Snipper de uien. Verhit olie en fruit de uien 3 min. Zet het vuur iets hoger en voeg het gehakt en de Mexicaanse tacokruiden toe. Bak in 5 min. gaar.
  2. Doe ondertussen de zwarte bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Snijd de helft van de tomaten in partjes en voeg samen met de bonen en jalapeños toe aan het gehaktmengsel. Verwarm nog 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en dek af met de helft van de tortillachips. Snijd de plakjes cheddar in stukjes en strooi over de chips. Bak de schotel 15 min. in het midden van de oven.
  4. Laat ondertussen de maiskorrels uitlekken in een zeef en doe in een kom. Snijd de rest van de tomaten in blokjes. Doe bij de mais. Rasp de schil van de limoen boven de salsa. Halveer de limoen en pers uit. Meng de helft van het sap door de mais-tomatensalsa.
  5. Prak het vruchtvlees van de avocado’s fijn en meng met Guacamole kruiden en de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout. Serveer de salsa, guacamole en de rest van de chips bij de ovenschotel.