Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de aubergine in plakken en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de plakken met olijfolie en grill deze even in de oven.
  3. Breng ondertussen water aan de kook in een pan, en kook hierin de pastinaak totdat deze gaar is. Giet de pastinaak af en laat deze even afkoelen. Wanneer hij is afgekoeld snijd je de pastinaak in kleine blokjes. Maak van deze blokjes nu een gladde puree in de keukenmachine. Laat de pastinaak puree helemaal afkoelen en mix deze met de ricotta en de Marokkaanse couscouskruiden.
  4. Haal de plakken aubergine uit de oven. Bak vervolgens de pizzabodem af in ongeveer 10 minuten, totdat de randen goudbruin zijn.
  5. Bak de pijnboompitjes kort in een koekenpan totdat deze beginnen te verkleuren. Zet ze apart in een schaaltje.
  6. Bak nu de lamsworstjes in de koekenpan met wat olijfolie totdat ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de rode ui fijn.
  7. Haal de pizza uit de oven en verdeel de saus over de pizzabodem. Beleg deze vervolgens met de rode ui, de plakken aubergine, de lamsworstjes en de pijnboompitjes.
  8. Om het geheel nog wat kleur te geven snijd je een tomaat in stukjes, verdeel dit over de pizza en jouw lamspizza is klaar om aan te vallen!

Recept ontwikkeld in samenwerking met Magioni.