Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm, bestrooi met oregano en zout. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak 1/3 van de aubergine in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van de aubergineplakken met 2 el olie op dezelfde manier.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de Mediterrane kruiden en zout in 6 min. rul. Voeg de passata toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Smelt voor de bechamel de boter in een pan en voeg de bloem en Hollandse stoofkruiden toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Kook in 5 min. al roerend op laag vuur tot een dikke saus.
  4. Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, aubergine, gehaktsaus en bechamel over de ovenschaal. Bak 45 min. in het midden van de oven goudbruin.