Ingrediënten

  • 900 g nasi/bami groente
  • 350 g kipdijfilet blokjes
  • 4 eieren
  • 330 g rijst
  • 100 ml water
  • 1 el Euroma Nasi-Bami kruiden
  • 250 g satésaus
  • 3 el olie
  • Variatie
  • 4 el gebakken uitjes
  • Zoetzure komkommer
  • Kroepoek
  • Chilipeper

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 2 el olie in de wok of hapjespan en bak de kip gaar, voeg de nasigroente toe en bak deze 5 min. mee, al omscheppend op hoog vuur. Voeg 1 el Nasi/Bami kruiden en water toe en bak 2 min. mee.
  3. Verhit ondertussen 1 el olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
  4. Serveer de nasi met een spiegelei en satésaus.

Tip! Voeg voor variatie gebakken uitjes, zoetzure komkommer en kroepoek toe. Wil je de nasi pittiger maken? Snijd dan een chilipeper fijn en voeg toe.

Waardeer gerecht (2)