Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Chinese 5 spice kruiden en Korianderblad met de Kipkruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 tl Euroma Chinese 5-spice
  • 1 el Euroma gevriesdroogde korianderblad
  • 250 g eiermie
  • 1 witte ui
  • 1 el arachideolie
  • 4 kipdijfilets met vel
  • 4 Shanghai paksoi
  • 4 el sojasaus
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 rode peper

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de kipdijfilet met de Chinese 5 spice en zout. Bak de kip op de velkant ca. 7 min. op middelhoog vuur. Keer om en bak nog 6 min.
  3. Snipper de ui. Verhit de olie en fruit de ui en gember 5 min. op laag vuur. Voeg de noedels samen met de sesamolie, sojasaus en koriander toe en verwarm nog 3 min. mee.
  4. Snijd ondertussen de paksoi elk in 4 parten. Neem de kip uit de grillpan en houd warm onder een bord. Grill de paksoi 3 min. Keer halverwege.
  5. Snijd ondertussen de rode peper in flinterdunne ringen. Snijd de kip in reepjes.
  6. Serveer de noedels met de rode peper, paksoi en kipreepjes en garneer met de gevriesdroogde koriander.
Waardeer gerecht (2)