Ingrediënten

  • 250 g eiernoedels
  • 2 uien
  • 30 g gember
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 375 g tofu naturel
  • 3 el arachideolie
  • 1 el Euroma Chinese 5 Spice
  • 250 g sugarsnaps
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 80 g cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de gember fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Als je de zaadlijsten laat zitten, wordt je gerecht een stuk pittiger. Snijd de knoflook fijn. Dep de tofu droog en verkruimel. Laat op een schone theedoek liggen tot gebruik.
  3. Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een wok. Doe de tofu erin en bak in ca. 8 min. knapperig. Schep uit de pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de ui, gember en peper 2 min. Dan voeg je de knoflook en Chinese 5 Spice toe en bak je die 2 min. mee.
  5. Daarna doe je de sugarsnaps, sojasaus en rijstazijn erbij en bak je die ook 2 min. mee. Roer de sesamolie, ahornsiroop, tofu en noedels erdoor. Bak 1 min. mee en haal de pan van het vuur.
  6. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met de cashewnoten.
Waardeer gerecht (0)