Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Meng 1 el olie met ½ el Funghi Trifolati en bestrijk alle asperges ermee. Verhit de grillpan en gril eerst de witte asperges in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Gril de groene asperges in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Houd samen afgedekt warm.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd in parten. Houd een paar blaadjes dragon achter voor garnering en snijd de rest fijn. Verwarm de mascarpone met 100 ml heet water op laag vuur in een steelpan. Voeg de gesneden dragon en het citroenrasp toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm op laag vuur.
  3. Snijd de knoflook fijn. Scheur of snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de rest van de Funghi Trifolati 5 min. op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
  4. Kook ondertussen de lasagnebladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar. Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van alle asperges, de helft van de paddenstoelen en 1/3 van de saus erover. Maak zo op elk bord nog 1 laag en dek af met een lasagneblad. Verdeel de rest van de saus erover en garneer met de blaadjes dragon. Serveer met een partje citroen.