Ingrediënten

  • 1 el Euroma Smaakmaker Naturel
  • 2 el Euroma Smaakmaker Spicy
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g spinazie
  • 300 g kipgehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 150 g geraspte cheddar
  • 50 ml volle melk
  • 4 el milde olijfolie

Bereidingswijze

1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken van 2 cm en kook in 20 min. gaar.
2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
3. Verhit 2 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg in delen de spinazie toe en laat 2-3 min. al omscheppend slinken. Schep de gebakken spinazie in een vergiet en laat het uitlekken.
4. Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan en fruit de sjalotten en knoflook in 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt van 1 el van de Euroma Smaakmaker Spicy toe en bak het gehakt in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een puree. Meng de melk, de Euroma Smaakmaker Naturel en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
6. Schep spinazie in de ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem. Verdeel het kipgehakt erover. Verdeel de puree erover en maak glad met de achterkant van een lepel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de schotel 25-30min. in de oven totdat het lichtbruin van kleur is en de kaas gesmolten is. 

Waardeer gerecht (0)