Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien. Vervang de Funghi Trifolati kruiden met de Hartige taart blend in de bereidingswijze.

  • 3 tl Euroma Funghi Trifolati
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden
  • 200 g spinazie
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 150 g geraspte gruyère
  • 1 rol quichedeeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot deze bruin gekleurd zijn. voeg de Funghi Trifolati kruiden en de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
  3. Klop in een ruime kom de eieren met de slagroom los. Breng op smaak met peper en indien gewenst zout en meng de gruyère door het mengsel.
  4. Beleg de quichevorm met het deeg, snijd de overhangende delen as en duw de randjes aan. Schenk het eimengsel over de bodem en verdeel daarna het paddenstoelenmengsel eroverheen.
  5. Bak ongeveer 30 minuten af in de oven, tot het ei gestold is en het deeg goudbruin gekleurd is.
  6. Laat een paar minuten afkoelen voordat je de quiche opdient.
Waardeer gerecht (0)