Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

Vervang de Zwolsche stoof kruiden met de Stoof kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 2 el Euroma Zwolsche Stoof kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 2 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 800 g paddenstoelen
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml water
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortels in plakjes en de selderij in halve maantjes. Verhit de olie in een pan en bak 3 tot 4 minuten aan. Voeg de paddenstoelen en de Euroma Zwolsche Stoof toe en bak 5 minuten mee.  Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook 3 tot 4 minuten mee.
  2. Voeg de rode wijn en het water toe, breng op smaak met zout, en laat 20 minuten zacht stoven.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met behulp van een glas rondjes uit het bladerdeeg. Leg dit op de stoof en bestrijk met wat losgeklopt ei.
  4. Bak 15 minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.

Tip: Je kunt de paddenstoelenstoof een of twee dagen van tevoren maken.

Waardeer gerecht (1)