Ingrediënten
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 venkelknol
- 1 el olijfolie
- 2 el Euroma Al-Andalus
- 320 g paella rijst
- ½ l groentebouillon
- 400 ml tomatenblokjes
- 200 g roze garnalen
- 200 g chorizo
- 3 takjes peterselie
- 1 citroen
Bereidingswijze
- Snijd de ui, paprika’s en venkel in kleine blokjes/reepjes. Verhit een koekenpan met olijfolie. Fruit de ui aan samen met de 2 el Al-Andalus. Voeg de overige kruiden, paprika en venkel toe en bak ca. 3 min.
- Voeg de paella rijst toe en schep om. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe. Laat vervolgens de rijst gaarkoken net als bij risotto.
- Voeg de garnalen op het laatst toe.
- Bak ondertussen de chorizo in een hete pan en schep door de paella.
- Garneer de paella met peterselie en citroenpartjes.
Tip
In plaats van verse peterselie kan je ook de gevriesdroogde peterselie proberen, lekker makkelijk en snel!