Ingrediënten

  • 200 g doperwten
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 350 g kipdijfilet
  • 100 g chorizo
  • 400 g risottorijst
  • 1 l kokend water
  • 2 el Euroma Paella kruiden
  • • Variatie Tip •
  • 150 g gamba's of zeevruchten
  • 1 stuk citroen

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze uit en haal het uit de pan.
  2. Bak in de olie van de chorizo de stukjes kippendij, voeg als deze bijna gaar zijn de risottorijst toe en bak even kort mee tot de korrels glazig zijn.
  3. Laat het water koken en mix de kruiden hierdoor. Voeg dit beetje bij beetje toe aan je rijst en laat met de deksel op de pan gaar worden. Voeg het water toe net zo lang tot de rijst gaar is.
  4. 10 min. voor de rijst gaar is, de groente snijden toevoegen en op het laatst de gebakken chorizo erover strooien.

Tip! Voeg voor variatie gebakken gamba's of zeevruchten mee en serveer deze samen met de citroen bij de rijst.

Waardeer gerecht (0)