Bereidingswijze

  1. Kook de tuinbonen 4 min. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verwijder de onderkant van de asperges, halveer ze en bestrijk rondom met 1 el olie.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Doe citroenrasp, 2 el –sap en slagroom in een pan en laat op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een grillpan en gril de asperges rondom 3 min. Meng ondertussen de rest van de olie, Scandinavische zalmkruiden en zout, bestrijk de zalm rondom met het kruidenmengsel en gril de vis 5 min.
  4. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de asperges, veldsla en tuinbonen over de pasta. Schep de citroenroom erover, leg de zalm erop en garneer met een plakje citroen.