Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Asian style BBQ kruiden en Italiaanse kruiden met de Vis kruiden blend in de bereidingswijze.

  • 1 el Asian style BBQ kruiden
  • 1 el Euroma Italiaanse Kruiden
  • 400 g tuinbonen
  • 1 bos groene asperges
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 teen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 300 g pappardelle
  • 4 zalmfilets
  • 50 g basilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 ijsklontje
  • 100 g parmezaan
  • 1 citroen
  • 75 g veldsla

Bereidingswijze

  1. Kook de tuinbonen 4 min. Giet af, spoel af onder koud stromend water en dubbeldop ze. Verwijder de onderkant van de asperges, halveer ze en bestrijk rondom met 1 el olie.
  2. Rasp de citroen en pers deze hierna uit. Bewaar apart.
  3. Pluk de basilicum. Snijd de basilicum en de knoflook fijn en rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Mix de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, knoflook en de Italiaanse kruiden in een mixer kapot. Voeg 3 el olijfolie, het citroenraspsel en het ijsblokje toe. Mix alles tot een fijne pesto.
  5. Verhit de slagroom in een pan. Haal deze van het vuur zodra het kookt en voeg dan de pesto toe aan de verhitte slagroom. Roer goed door.
  6. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een grillpan en gril de asperges rondom 3 min. Meng ondertussen de rest van de olie, Asian style BBQ kruiden en zout, bestrijk de zalm rondom met het kruidenmengsel en gril de vis 5 min.
  7. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de asperges, veldsla en tuinbonen over de pasta. Schep de pestosaus erover, leg de zalm erop en garneer met een plakje citroen.
Waardeer gerecht (0)