Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

Vervang de Funghi Trifolati kruiden met de Oregano blend en Tijm blend in de bereidingswijze.

  • 3 el Euroma Funghi Trifolati
  • 3 preien (ca. 600 g)
  • 2 uien
  • 7 g verse tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 200 ml water
  • 300 g rigatoni pasta
  • 300 g oesterzwammen
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 40 g rucola
  • 150 g burrata

Bereidingswijze

  1. Snijd de preien in de lengte doormidden en was onder koud stromend water. Snijd de prei in stukken van ca. 3 cm. Snijd de uien in halve ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de prei met de ui, tijm, knoflook en fungi trifolati 5 min. Voeg het water toe, breng op smaak met veel zwarte peper en zout en laat op laag vuur 15 min. stoven. Roer regelmatig.
  3.  Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Terwijl de pasta kookt, scheur je de oesterzwammen grof. Verhit de rest van de olie op hoog vuur en roerbak deze 8 min. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de pasta af en bewaar 200 ml van het kookvocht. Roer de pasta, de Parmezaanse kaas en het kookvocht door de prei tot de kaas en het kookvocht een saus vormen om de pasta. Haal de pan van het vuur en schep de oesterzwammen en de rucola erdoor.
  6. Verdeel de pasta over 4 borden verdeel de burrata erover.
Waardeer gerecht (0)