Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 tl gevriesdroogde knoflook
  • 300 g soepgroente
  • 1 laurierblaadje
  • 500 ml runderfond
  • 250 ml slagroom
  • 2 el whisky
  • 2 tl Drogheria peper

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook, soepgroente, het laurierblad en 1 tl peper 5 min. op laag vuur.
  2. Voeg de fond toe en laat tegen de kook aan 25 min. trekken. Schenk de fond door een zeef en vang de bouillon op. De groente wordt niet meer gebruikt. Breng aan de kook en laat tot 175 ml inkoken.
  3. Voeg de slagroom en whisky toe en laat op middelhoog vuur tot 250 ml inkoken. Roer regelmatig. Roer de rest van de peper erdoor en serveer deze saus bijv. bij gebraden rosbief, een varkensrollade, gegrilde entrecote of geroosterde kip.
Waardeer gerecht (5)