Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

De samenstelling van de blend staat gelijk aan 2 eetlepels.

  • 3 tl Euroma Essential Oregano
  • 3 tl Euroma Essential Paprika
  • 1 tl Euroma Essential Tijm
  • 1 tl Euroma Essential Kaneel
  • 0,5 tl Euroma Essential Zwarte peper
  • 0,5 tl Euroma Essential Chili
  • 3 el olijfolie
  • 500 g gehakt
  • 800 g Italiaanse groenten in zak
  • 50 g bloem
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 500 ml melk
  • 25 g roomboter
  • 90 g pesto
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 9 lasagnebladen
  • 3 trostomaten
  • 1 buffelmozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Rul het gehakt, voeg de groenten toe en bak mee.
  3. Voeg 20 g bloem toe aan de pan, meng door.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en 250 ml melk toe en laat 5 minuten doorkoken.
  5. Smelt 25 g boter in een steelpan. Voeg 30 g bloem toe en roer 2 minuten door. Voeg al roerend met een garde 250 ml melk toe.
  6. Voeg pesto en de Parmezaanse kaas toe en laat het doorkoken zodat de kaas kan smelten. Voeg eventueel zout toe naar wens.
  7. Doe in een ovenschaal een laagje gehakt met groente-mengsel en daarover 3 lasagne bladen. Herhaal dit 2x, eindig met lasagne bladen en pesto-saus erbovenop.
  8. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes en verdeel over de pesto-saus. Bak 45 minuten af in de oven.

 

Waardeer gerecht (0)