Ingrediënten

  • 2 el Euroma Curry Madras
  • 1 ui
  • ¼ bloemkool
  • ½ komkommer
  • 2 grote augurken
  • 1 winterwortel
  • ¼ witte kool
  • 2 dl azijn
  • 2 dl water
  • 200 g suiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui fijn, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de komkommer en augurk in kleine blokjes. Snijd de winterwortel en witte kool in dunne reepjes.
  2. Kook de azijn, water en suiker samen tot een zoetzure marinade.
  3. Verwarm in een ruime pan de olie en voeg Curry Madras en de gesnipperde ui aan toe. Voeg vervolgens de bloemkool, winterwortel en witte kool toe en laat 5 min. op laag vuur staan.
  4. Voeg vervolgens de zoetzure marine toe en kook het geheel zachtjes gedurende 30 min. Voeg daarna ook de komkommer en augurk toe en laat nog 5 min. doorkoken. Breng de piccalilly op smaak met zout en peper.
  5. Indien gewenst de piccalilly indikken met aardappelzetmeel: maak het zetmeel aan met een beetje koud water en voeg dit al roerend toe aan de piccalilly. Weck vervolgens de piccalilly in potten.
Waardeer gerecht (0)