Ingrediënten
- 1 ui
- ¼ bloemkool
- ½ komkommer
- 2 grote augurken
- 1 winterwortel
- ¼ witte kool
- 2 dl azijn
- 2 dl water
- 200 g suiker
- 2 el Euroma Curry Madras
- 2 el zonnebloemolie
- aardappelzetmeel
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de komkommer en augurk in kleine blokjes. Snijd de winterwortel en witte kool in dunne reepjes.
- Kook de azijn, water en suiker samen tot een zoetzure marinade.
- Verwarm in een ruime pan de olie en voeg Curry Madras en de gesnipperde ui aan toe. Voeg vervolgens de bloemkool, winterwortel en witte kool toe en laat 5 min. op laag vuur staan.
- Voeg vervolgens de zoetzure marine toe en kook het geheel zachtjes gedurende 30 min. Voeg daarna ook de komkommer en augurk toe en laat nog 5 min. doorkoken. Breng de piccalilly op smaak met zout en peper.
- Indien gewenst de piccalilly indikken met aardappelzetmeel: maak het zetmeel aan met een beetje koud water en voeg dit al roerend toe aan de piccalilly. Weck vervolgens de piccalilly in potten.
Keukenmaterialen
- Weckpotten